ZCFC kan terras en speeltuin aanpakken met gift loterij

Een impressie van het vernieuwde terras.
Foto: ZCFC

Voetbalvereniging  uit Zaandam is de derde Zaanse sportvereniging die 5000 euro tegemoet mag zien van de VriendenLoterij, na korfbalvereniging ZKC’31 uit Zaandam en de Kooger Football Club uit Koog aan de Zaan. De drie verenigingen zijn benoemd tot Clubs van de Week.

ZCFC gaat de eenmalige bijdrage gebruiken om de uitgestelde renovatie van het buitenterras en de speeltuin op Sportpark Kalverhoek te realiseren. Volgens Martijn Jonker, duovoorzitter van ZCFC zijn de voorzieningen ‘echt aan een opknapbeurt toe’. ‘Door de coronacrisis hebben we deze plannen moeten uitstellen. Dankzij deze bijdrage kunnen we dit nu gaan aanpakken.’ De plannen zijn om het hekwerk rondom de speeltuin te vervangen, de huidige ondergrond veiliger en onderhoudsvriendelijker te maken en om het houtwerk rondom het terras en de plantenbakken te vernieuwen.

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december krijgen 100 clubs, verenigingen en stichtingen een bijdrage van 5000 euro. Aanmelden kan tot 30 november en wel hier.

Reacties