Niki Terpstra terug in het peloton tijdens Ronde van Wallonië

Niki Terpstra in de beginjaren van zijn indrukwekkende carrière, in 2008.
Foto: Wikimedia / Thomas Ducroquet

De Zaanse wielertrots Niki Terpstra staat zondag aan de start van de Ronde van Wallonië, twee maanden na zijn zware valpartij tijdens een trainingsrit op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Terpstra (36) start met zes ploeggenoten, onder wie landgenoot Pim Ligthart, namens Total Direct Energie.

Terpstra kwam op 16 juni ten val tijdens een rondje om het Markermeer toen hij uitweek voor overstekende ganzen. Hij liep daarbij een klaplong, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een scheurtje in zijn onderrug en een hersenschudding op en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De wielrenner had eerder zijn zinnen gezet op de Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix, maar kan al eerder weer rijden.

De klassiekers staan respectievelijk 18 en 25 oktober op het programma. Terpstra schreef in 2014 Parijs – Roubaix op zijn naam en won in 2018 de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar crashte hij tijdens de Ronde van Vlaanderen, zodat zijn klassieke voorjaar naar de haaien was. Ook in de Tour de France ging het fout en moest hij vroegtijdig naar huis.

Reacties