Voetbaltrainer Kenneth Danning in Assendelft overleden

Foto: Pixabay

Oud-coach van de vrouwen van Fortuna Wormerveer en trainer van Saenden Kenneth Danning is overleden.

Danning werkte ook als trainer-coach voor ODI Zeist, Overbos en Odysseus ’91. Hij was een gedreven coach die buiten het vrouwenvoetbal actief was in de financiële wereld. In zijn periode bij Fortuna Wormerveer was hij ook coördinator en scout. Bij Odysseus zorgde hij ervoor dat het team goed mee bleef draaien in de top van de Hoofdklasse A.

Na zijn vertrek bij Fortuna was Danning het plezier op het voetbalveld even kwijt en had hij zichzelf voorgenomen een sabbatical op te nemen, om meer tijd voor zijn gezin te hebben. Voorzitster Corry van den Beld van Saenden trok echter de stoute schoenen aan en belde hem op. Dat leidde tot een gesprek, waarbij het gevoel voor Danning goed was. ‘Het voelde als thuiskomen en dat is in zekere zin ook zo. Ik ben mijn trainerscarrière hier ooit begonnen. Saenden bouwt aan een nieuw team en wil verjonging door gaan voeren. Dat is een leuke uitdaging en de familie sfeer bij Saenden gaf de doorslag,’ aldus Danning vorig jaar.

De trainer had in zijn vijftienjarige carrière voornamelijk met vrouwen getraind. Bij Saenden trof hij nog zes speelsters uit zijn vorige periode, die tot 2010 duurde. Het plezier kwam weer terug.

Kenneth Danning werd geboren in Paramaribo op 26 september 1969 en overleed eergisteren in Assendelft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen