Niki Terpstra zaterdag van start in de Ronde van Spanje

Foto: Wikimedia / Jasper K.

Assendelver Niki Terpstra wil volgend seizoen bij Quick Step Floors blijven rijden. De wielerprof die komende zaterdag van start gaat in de Ronde van Spanje is nog niet helemaal rond met de ploeg, maar de intentie om te blijven is door beide partijen uitgesproken.

De 33-jarige Terpstra rijdt al zeven jaar voor de Belgische ploeg, waarbij hij vooral in de klassiekers van grote waarde is. Het afgelopen seizoen stond Terpstra lang aan de kant na een val in Parijs-Roubaix, veroorzaakt door een nog niet getest experimenteel stuur van de leverancier van de fiets. Hij won die wedstrijd in 2014. Later in het jaar ging hij nog een keer hard onderuit in de vierde etappe van de Ronde van België.

Een week geleden liet Terpstra nog weten meer met zijn comeback bezig te zijn dan met een ploeg voor komend seizoen. ‘Er is bijna een half seizoen weggevallen. Dat is gewoon balen, maar het is nog niet gedaan. Ik rijd nog heel veel koersen, waaronder de Vuelta. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik ben fris en zeer gemotiveerd,’ verklaarde hij toen.

In de door Tom Dumoulin gewonnen BinckBank Tour (de vroegere Eneco Tour) eindigde Terpstra gisteren in het algemeen klassement als 56e, terwijl hij vorig jaar nog de winst pakte.

De Ronde van Spanje begint zaterdag met een ploegentijdrit van 13,8 kilometer in Nîmes en eindigt ruim drie weken later in Madrid. Nairo Quintana, de winnaar van vorig jaar, zal er niet bij zijn maar grote namen als Chris Froome, Alberto Contador, Fabio Aru en Romain Bardet wel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen