Optimist on Tour doet in juni de Zaanse Schans aan

Foto: Pixabay / Vidmar Simon

Optimist on Tour doet van 24 tot en met 27 juni de Zaanstreek aan. Het rondreizende watersportevenement van het Watersportverbond speelt zich af op en naast de Zaan, nabij de Zaanse Schans.

Tijdens Optimist on Tour kunnen kinderen gratis kennismaken met verschillende watersporten. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op en naast het water. Zo komen ze op een gemakkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport.

Al 80.000 deelnemers

Kinderen tussen acht en twaalf jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen. Het enige dat vereist is is minimaal zwemdiploma A. Sinds de start van het evenement in 2014 hebben al meer dan 80.000 kinderen op deze manier kennisgemaakt met de watersport. Om ze na hun deelname weer terug te kunnen zien op het water, organiseren watersportverenigingen en vaarscholen gratis proeflessen in de buurt. Veel deelnemers hebben al de stap gemaakt naar een lokale vereniging of vaarschool. Onder andere de Watersportvereniging Wormer en de Wormer Kanovereniging de Zwetplassers bieden na Optimist on Tour gratis proeflessen aan.

De inschrijving voor de waterpret in Zaandam gaat binnenkort van start. U kunt dat hier volgen; de vergunning is net verleend. Belanghebbenden die het niet eens zijn met die vergunning kunnen tot 7 april een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Zaanstad. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Reacties