Inschrijving BinckBank Dam tot Dam FietsClassic geopend

Foto: Pixabay / Distel 2610

Le Champion houdt op zondag 22 september de dertiende BinckBank Dam tot Dam FietsClassic met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 kilometer. Met start en finish voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam, een passage door de IJtunnel en routes langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘dam’ in de naam is dit fietsevenement uitgegroeid tot een echte klassieker. Inschrijven kan tot en met donderdag 19 september.

De Dam in hartje Amsterdam staat op 22 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor de unieke start- en finishlocatie. Na het startschot op de Dam volgt als snel het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs diverse ‘dammen’ in Noord-Holland, waaronder Zaandam. Bovendien voeren de routes van de 150 en 105 kilometer langs de Zaanse Schans. Die van de 105 kilometer gaat daarna via Oost-Knollendam naar de Beemster. De fietsers die voor de langere afstand kozen gaan door West-Knollendam richting Alkmaar.

Alle fietsers welkom

De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en e-bikes. Voor de snelle beslissers loont het de moeite om zo snel mogelijk in te schrijven, want tot en met maandag 9 september geldt het early bird tarief. Hierna is inschrijven tot en met donderdag 19 september nog mogelijk tegen een hoger tarief. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.binckbankdamtotdamfietsclassic.nl.

Het goede doel van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is ook dit jaar het Longfonds. Bij inschrijving kunt ueen donatie doen en als u echt in actie wilt komen kunt u een speciale actiepagina aanmaken om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

 

 

Reacties