Nóg betere schoolbegeleiding voor jeugdspelers AZ

Het trainingscomplex van AZ is gevestigd in Wijdewormer.
Foto: Twitter / AZ

Eredivisionist AZ, een aantal Zaanse voortgezet onderwijsbesturen en de gemeente hebben een convenant getekend om voor leerlingen die de jeugdopleiding van AZ volgen en hier naar school gaan een optimale balans te creëren tussen topsport en onderwijs. De overeenkomst uit 2015 is geoptimaliseerd.

De afspraken gaan onder meer over studiebegeleiding en afstemming tussen de scholen en de voetbalclub. AZ heeft twee studiebegeleiders in dienst die ervoor moeten zorgen dat de scholing van de jonge voetballers op het niveau blijft dat van hen en andere leeftijdsgenoten verwacht wordt. Wethouder Gerard Slegers, portefeuillehouder Sport vindt dat talent de ruimte moet krijgen om zich te ontwikkelen, ‘maar net zo belangrijk is om deze talenten de kennis mee te geven die van nut en noodzaak zijn voor de rest van hun leven’.

Wethouder Gerard Slegers, rector van het St. Michaël College Elly van Eerden en algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn (vlnr) ondertekenden het convenant.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ zegt in een persbericht blij te zijn met de verlenging van de overeenkomst: ‘De goede samenwerking tussen de scholengemeenschappen, de gemeente Zaanstad en AZ draagt bij aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers, zowel op het veld als in de schoolbanken.’ Om het onderwijs en de trainingen en wedstrijden goed op elkaar aan te laten sluiten is het van belang om te kijken naar de lesroosters, het aantal lesuren functioneel te gebruiken, maatwerk te leveren in de onderwijsprogramma’s en zaken nog beter te digitaliseren. De scholen die zich aan het convenant hebben verbonden zijn:

'

Reacties

article
35692
Onderwijsconvenant voor nog betere begeleiding AZ-talenten
Eredivisionist AZ, een aantal Zaanse voortgezet onderwijsbesturen en de gemeente hebben een convenant getekend om
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/35692/nog-betere-schoolbegeleiding-voor-jeugdspelers-az/
2019-07-08T09:47:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/01/16120336/AFAS-Twitter-AZ.jpg
Sport