Drie keer topsport in juni: polsstokhoog en (beach)volleybal

Foto: PxHere

Er zijn in juni drie topsportevenementen in Zaanstad in verschillende disciplines: polsstokhoogspringen, volleybal en beach volleybal. De eerste en de laatste kennen we al van geslaagde eerdere afleveringen.

Het feest begint op zondag 2 juni met de spectaculaire finaledag van de driedaagse Urban Pole Vault Series in Wormerveer. Bij dit toernooi gaan internationale topatleten de strijd aan in drie verschillende steden in Nederland. Op het Marktplein in Wormerveer komt uiteraard ook Nederlands kampioen en Zaankanter Menno Vloon in actie.

Volleybal

De Europese Volleybal League bestaat uit de beste 20 Europese volleyballanden en de winnaar wordt de nieuwe Europees kampioen. Op 9 juni spelen de Oranje-mannen in de CEV Golden European League een van hun wedstrijden op Nederlandse bodem in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan, en wel tegen Spanje. De poulewinnaar plaatst zich voor de finale eind juni in Estland. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Beachvolleybal

De Dela Eredivisie Beach is dé Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor zowel mannen als vrouwen, bestaande uit tien toernooien verspreid door heel Nederland. Op 29 en 30 juni komt dit spektakel naar Zaanstad. Op de Rozengracht en op Sportpark Poelenburg strijdt dan de absolute top van Nederland om de winst. De toegang is gratis. In de week voorafgaand aan dit toernooi worden er op het center court op de Rozengracht diverse beachvolleybalactiviteiten georganiseerd door het Sportbedrijf Zaanstad, zodat iedereen kan kennismaken met deze sport.

'

Reacties

article
33552
Zaanstad in juni driemaal in het teken van topsport
Er zijn in juni drie topsportevenementen in Zaanstad in verschillende disciplines: polsstokhoogspringen, volleybal en beach
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/33552/drie-keer-topsport-in-juni-polsstokhoog-en-beachvolleybal/
2019-05-18T11:54:39+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/05/18115316/bal.jpg
Sport