Zwem Challenge voor kinderafdeling Zaans Medisch Centrum

Foto: Junior Kamer Zaanstreek

De Zaan bij de Schans is de plek waar een nieuw evenement het levenslicht moet zien: de Zaanse Zwem Challenge. Die heeft op zondag 30 juni voor het eerst plaats, zowel voor individuele deelnemers als voor bedrijven. Organisator is de Junior Kamer Zaanstreek en de opbrengst gaat naar de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

Voor de Zaanse Zwem Challenge wordt voor de bezoekers, deelnemers en sponsoreneen gezellig evenemententerrein ingericht met uiteenlopend entertainment en volop aandacht voor de inwendige mens. Er is plek voor 600 deelnemers met op de wal het publiek en een ‘exclusief programma’ voor VIP’s. De inschrijving voor deelnemers is inmiddels van start gegaan.

Eerdere samenwerking

In het verleden hebben de Junior Kamer Zaanstreek en het ZMC ook al samen opgetrokken om geld op te halen voor diverse projecten, zoals voor de bekostiging van televisies op de kamers van de patiënten. Ook werd een speeltuin gerealiseerd in het voormalige gebouw van het ziekenhuis. Sinds de vernieuwing van het ZMC is er geen budget geweest voor de aankleding van het buitenterrein en voor enkele gewenste pedagogische hulpmiddelen in de speelkamer van de kinderafdeling. Ook leeft de wens voor een nieuw buitenspeelhuis op het dakterras.

De Zaanse Zwem Challenge moet eraan bijdragen dat deze dromen uitkomen. De stichting Stichting Evenementen Junior Kamer Zaanstreek neemt de organisatie op zich. De challenge is volledig afhankelijk van giften en sponsoring van particulieren en bedrijven. Elke deelnemer kan zich ook laten sponsoren om zo een steentje bij te dragen aan het goede doel. De deelnemer die het hoogte sponsorbedrag weet op te halen krijgt een extra beloning. Zwemmers en sponsoren kunnen zich hier melden.

 

'

Reacties

article
31577
Junior Kamer Zaanstreek houdt Zwem Challenge voor het goede doel
De Zaan bij de Schans is de plek waar een nieuw evenement het levenslicht moet
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/31577/zwem-challenge-voor-kinderafdeling-zaans-medisch-centrum/
2019-04-10T11:07:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/04/10110122/zwemmen.png
Sport