Zaandamse duikster genomineerd voor titel Uniek Sporttalent 2018

Foto: Gina de Boer

Desanka Buys (40) is genomineerd voor de verkiezing Uniek Sporttalent 2018. De lichamelijk gehandicapte en rolstoelgebonden Zaandamse heeft duiken ontdekt als haar sport en van een paar minuten onder water in het begin haalt ze inmiddels met gemak een uur.

Haar progressie wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van de Stichting (on)beperkt duiken. Drie ervaren duikers begeleiden en steunen haar. ‘Die verdienen het ook zeker om in het zonnetje gezet te worden,’ zegt moeder Gina de Boer.

Stemmen

Stemmen voor de halve finale kan nog tot en met 23 september en wie Desanka Buys een zetje richting die eregalerij wil geven kan dat hier doen.

De onafhankelijke jury bestaat uit Esther Vergeer, Henny Jacobse, Jetze Plat, Arnold Vanderlyde (ambassadeur gehandicapten sporten) en Bibian Mentel. Zij beoordelen de finalisten op basis van hun verhaal op de criteria sportiviteit, creativiteit, durf, lef en doorzettingsvermogen.

De winnaars worden rond 29 oktober bekend gemaakt. Ze worden gehuldigd op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op dinsdag 30 oktober in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen