Cromtigers actief op benefiet voor zoon van collegaspeler van Terrasvogels

Foto: Pixabay

De Zaanse soft- en honkbalvereniging Cromtigers droeg afgelopen zaterdag in Santpoort-Zuid bij aan de geldinzameling voor een intensieve therapie in het Shepherd Center in Atlanta voor de zoon van collegaspeler Edwin Welp van Terrasvogels. Jesse Welp (22) liep zwaar hersenletsel op bij een auto-ongeluk in 2015.

Door twaalf uur non-stop te honkballen wist het team The Old Blitz van Terrasvogels ruim 10.000 euro op te halen. De tegenstanders waren – naast Cromtigers Sparks, DSS, Rooswijk en Onze Gezellen. Welp heeft voor zijn revalidatie baat bij een therapie die in Nederland niet beschikbaar is.

Internationaal toonaangevend

Eind oktober vorig jaar reisde hij ook al af naar de Verenigde Staten en het Shepherd Center, dat internationaal toonaangevend is op het gebied van de revalidatie van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en dwarslaesies. Het verschil met de Nederlandse revalidatiecentra zit onder andere in de intensiteit van de revalidatieprogramma’s en de focus ligt op het beperken van de beperkingen en niet op compensatie. De therapie is bij Welp gericht op beter leren praten en lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen