AZ wil gaan uitbreiden op Sportpark Kalverhoek

Foto: AZ

Twee jaar na de opening van het Zaanse trainingscomplex gaat AZ opnieuw investeren in de Wijdewormer. Er zijn onder meer plannen voor een indoorhal met een trainingsveld op wedstrijdformaat, meldt Voetbal International.

De thuishaven van de jeugdopleiding en trainingsaccommodatie van de A-selectie van de Alkmaarse voetbalclub is nu al te klein. Volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn komen in het nieuwe gebouw ook herstelruimtes en studiefaciliteiten. ’We willen bij AZ onze spelers maximaal ontwikkelen. Daar horen optimale faciliteiten bij.’

AZ beschikt nu op Sportpark Kalverhoek over in totaal elf kleedkamers, twaalf kantoorruimtes, ruim 100 vierkante meter voor fysiotherapie, een fitnessruimte voor de AZ Jeugd en A-selectie en drie herstelruimtes.

Daarnaast is er een wellness-ruimte, zijn er vijf spreekkamers, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte en voor het Family Home een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. Rondom het trainingscomplex heeft AZ de beschikking over vier kunstgrasvelden en drie natuurgrasvelden.

Internationale aandacht

AZ investeert jaarlijks bijna drie miljoen euro, op een totaalbegroting van 24 miljoen, in de jeugdopleiding. Die trekt inmiddels ook buiten de landsgrenzen de aandacht, aldus VI. Onlangs bracht een delegatie van de Real Madrid University nog een tweedaags bezoek aan Wijdewormer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen