Uw dochter gelukkig, u gelukkig

Foto: Heartful Kidz Coaching

ADVERTORIAL Elk meisje voelt zich wel eens minder en verdrietig, dat hoort bij het groter worden. Maar als je dochter een langere tijd boos, verdrietig of onzeker is dan is dat heel vervelend.

‘Onze dochter is van een zelfverzekerd kind veranderd in een onzeker, huilerig, niets durvend meisje,’ zegt een ouder.

‘Wij als ouders wisten niet goed hier mee om te gaan en niets leek te helpen.’ Voelt uw dochter zich niet fijn en lukt het u niet om haar te helpen? Dan kunt u overwegen om naar een meidencoach te gaan.

Wat doet en meidencoach?

Een meidencoach biedt hulp aan meiden en aan hun ouders als er een opvoedvraag is of onzekerheid over de ontwikkeling van een dochter. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp en u kunt er zonder verwijzing naartoe. Een meidencoach heeft een positieve werkwijze. Er wordt oplossingsgericht gewerkt en niet gefocust op het probleem, maar op de mogelijkheden en kwaliteiten van uw dochter. Deze hulp heeft een positieve invloed, waardoor ze lekkerder in haar vel komt te zitten en sterker in haar schoenen komt te staan.

Ook kan een coach uw dochter helpen als u in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van een dierbare? Hieronder enkele voorbeelden van problemen die een meidencoach vaker voorbij ziet komen:

  • Faalangst;
  • Boosheid/woedeaanvallen;
  • Verdriet/piekeren;
  • Perfectionisme;
  • Hooggevoeligheid;
  • Pesten;
  • Scheiden;
  • Overlijden van een dierbare.

Een meidencoach kijkt naar wat uw dochter nodig heeft om zich te ontwikkelen en zich weer fijn te voelen.

‘Zij voelde zich op haar gemak in de praktijk en door veel te kletsen, te knutselen en de juiste handvatten te geven, heeft de coach haar weer de goede kant op geholpen,’ zegt een ouder.

Heartful Kidz Coaching biedt een gratis kennismakingsgesprek aan en na een intakegesprek volgen er sessies met uw dochter en wordt de coaching afgesloten met een evaluatiegesprek. In de sessies kijken we naar de hulpvraag en naar de kwaliteiten van het kind. Uw dochter leert haar kwaliteiten kennen en krijgt meer inzicht in haar gedrag en leert omgaan met bepaalde emoties, zoals boosheid, teleurstellingen of angsten.

Wij práten niet alleen met uw dochter maar werken met creatieve werkvormen, lichaamshoudingen en spelletjes met positieve gedachtes. Een traject duurt meestal vier  tot zes sessies. Gedurende de coaching geven wij de ouders ook tips om thuis mee aan de slag te gaan.

‘Wat zijn wij blij dat we na zes keer ons zelfverzekerde meisje weer terug hebben!’

Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op www.heartfulkidzcoaching.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Heartful Kidz Coaching

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen