Theater de KunstGreep: het wordt mooier dan ooit in Oostzaan

Foto: Theater de KunstGreep

Na een half jaar gedwongen gesloten zijn, opent Theater de KunstGreep binnenkort haar deuren weer. Voor de Vrienden is de kaartverkoop al van start gegaan.

Op 3 juli speelt Sadettin K zijn veelgeprezen toneelstuk Citizen K, een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Zoals het er nu naar uitziet mag het theater 80 bezoekers ontvangen, op anderhalve meter, maar zonder te testen of vaccinaties verplicht te stellen.

Maar eerst gaat op 18 juni om 20:00 uur het nieuwe theaterseizoen in de verkoop bij het theater, dat niet alleen maar terug van weggeweest is. Een blik op het programma belooft dat het mooier wordt dan ooit.

Cabaret

Vrijwel alle genres zijn vertegenwoordigd. Natuurlijk vormt het immer populaire cabaret de hoofdmoot. Peter Pannekoek opent het seizoen met een try-out van zijn oudejaarsvoorstelling. Youp, Richard Groenendijk, Alex Ploeg, René van Meurs, Stefano Keizers en Veldhuis & Kemper. Het zijn maar een paar namen op de lange lijst, maar het geeft wel aan dat de KunstGreep ambieert een volwaardig theater te zijn.

Muziek

Ook muzikaal komen niet de minsten naar het bij artiesten én publiek geliefde try-outpodium. Billy Joel wordt vertolkt door Alexander Broussard. Paul de Munnik komt met Kees Prins en JP den Tex zingt eigen vertalingen van nummers van onder anderen Bob Dylan, Neil Young, Tom Waits en Joni Mitchell. Een paar weken later komen Leoni Jansen en Carel Kraayenhof met de voorstelling Melancholie in de Polder. Maar liefst drie buitenlandse singer-songwriters maken hun opwachting in Oostzaan. En ook de serie Klassiek op Zondagmiddag is weer terug, met een strijkkwartet en een saxofoonquintet.

Kindervoorstellingen

De allerkleinsten worden vermaakt met voorstellingen van Meneer Monster en Dirk Scheele. Hun ouders kunnen hun geluk vergroten door een masterclass te volgen bij Guido Weijers en toneel is vertegenwoordigd met Nhung Dam en Drie miljoen voetstappen naar Sicilië. Daarnaast is er ook een dansvoorstelling geprogrammeerd.

Kaartverkoop

Navraag bij Theater de KunstGreep leert dat daar wordt uitgekeken naar het moment dat de kaartverkoop begint: ‘De verkoop is al begonnen voor De Vrienden van Theater de KunstGreep. Je merkt meteen welke voorstellingen populair zijn. Maar wat je nog meer merkt: ons publiek heeft er weer zin in.’. Aan de vrijwilligers van het theater zal het niet liggen. Die staan ook te trappelen om weer in actie te komen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Theater de KunstGreep

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen