Glorious Appearing of Jesus Christ Church ingeschreven in Zaandam

Foto: Pixabay

Zaanstad is een nieuw kerkgenootschap rijker. The Glorious Appearing of Jesus Christ Church heeft zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op het adres Burgemeester Ter Laanstraat 46 in Zaandam. Op dat adres is ook de Rehoboth Autorijschool ingeschreven.

Rehoboth (ook wel gespeld als Rechobot of Rehobot) is het Hebreeuwse woord voor ‘ruimte’, naar aanleiding van wat er staat in het Bijbelboek Genesis 26:22, waarin de herders van Izaäk keer op keer ruzie kregen met lokale collega’s over het bezit van waterputten. Toen Izaäk voor de derde maal een waterput had gegraven, kwam daar voor het eerst geen strijd van.

Voormalige kerk in Wormerveer

In Wormerveer staat aan de Zaanweg 5 de voormalige Rehobothkerk, die in 1779 in opdracht van papierfabrikant Dirk Blaauw werd gebouwd als koopmanshuis. Het pand was tot 2003 in gebruik bij de Rechtzinnig Hervormde kerk. Het is inmiddels een gemeentelijk monument.

The Glorious Appearing of Jesus Christ Church is geen bestaande organisatie – er zijn geen andere vermeldingen van te vinden. De naam verwijst naar de tweede komst van Jezus Christus naar de aarde, waar hij zijn duizendjarige Vrederijk zal stichten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen