Waarom een lokale verkoopmakelaar voordelen kan bieden

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

ADVERTORIAL Als je je woning wilt verkopen, dan kan het zijn dat je al eens googelde op ‘verkoopmakelaar’. De kans is groot dat je tientallen resultaten te zien kreeg en door het bos de bomen niet meer zag. Gelukkig kun je door lokaal te zoeken vaak een goede match vinden. We vertellen je graag waarom de keuze voor een lokale verkoopmakelaar voordelen kan bieden. 

Niemand kent de markt beter dan een lokale makelaar

Wil je een woning in Zaandam verkopen? Google of vraag dan rond naar een makelaar in Zaandam. Verkoop je de woning van een familielid in Krommenie? Kies dan voor een makelaar in Krommenie en niet de makelaar die actief is in jouw regio. Lokale makelaars kennen de markt immers als geen ander en dit biedt jou voordelen! Lokale verkoopmakelaars weten welke huizen recent zijn verkocht en voor welke prijs, en kunnen je dus een heel goede indicatie geven over de verkoopprijs die je kunt verwachten voor de gemeente – en soms zelfs de wijk waarin je woning zich bevindt. Bovendien hebben de meeste verkoopmakelaars een lijst met geïnteresseerden die graag een woning willen kopen in een bepaalde wijk of stad. Zo kunnen ze snel de woning voorstellen aan deze geïnteresseerden en loopt het proces vaak erg vlot. 

Een goede – lokale – verkoopmakelaar kiezen

Zijn er in jouw stad of gemeente meerdere lokale makelaars en weet je niet zo goed hoe je tussen hen moet kiezen? Ten eerste is het altijd goed om even te polsen bij vrienden en familie als deze in de buurt wonen. Heeft iemand goede ervaringen of slechte? Verkoop je bijvoorbeeld een huis van een familielid in een andere stad? Lees dan zeker de Google reviews! 

Nodig daarna enkele makelaars uit en bespreek de situatie. Zorg ervoor dat je een goed beeld krijgt van hun kosten, zoals de opstartkosten en de courtage, dit is het percentage van de verkoopprijs van het huis dat de makelaar krijgt. Pols ook eens of de makelaar aangesloten is bij een branchevereniging, zoals VastgoedPRO, VBO of NVM. Weten dat een makelaar aangesloten is bij een branchevereniging geeft een zekere mate van zekerheid. Bovendien gebruikt een makelaar dan standaardvoorwaarden voor de hoogte van de courtage. Als een makelaar alleen werkt, kunnen ze zelf de hoogte van de courtage bepalen. 

Omdat je nauw gaat samenwerken met de verkoopmakelaar, is het fijn als je een klik hebt met deze persoon. Je wilt je verkoopmakelaar kunnen vertrouwen! Er is dus niets mis met je buikgevoel volgen. Eens je een verkoopmakelaar hebt gevonden waarmee je wil samenwerken, check dan dat de kosten duidelijk vermeld zijn in het contract. Het is altijd belangrijk om de kleine lettertjes te lezen! 

Wij wensen je alvast veel succes en hopen dat je woning snel wordt verkocht. 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Brandfirm 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen