Inloopavond over De Binding – maar niet over de openstelling

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente houdt op 15 januari een inloopbijeenkomst over de verbetering van de verkeersveiligheid op en rondom De Binding.

Er zzijn rondom de omstreden brug maatregelen nodig, ook als De Binding niet voor altijd opengaat. Op dit moment loopt nog een onderzoek naar een 24-uurs openstelling. In februari neemt de gemeenteraad daar een besluit over. De inloopavond gaat dus niet over de openstelling van de busbrug of de eventuele aanpassingen aan de rondweg in Westerkoog die daarvoor nodig zijn.

Komende maandag kunnen omwonenden de plannen en ontwerpen bekijken. Het gaat om verbeteringen aan de fietspaden en de wegen.

De belangrijkste voorstellen zijn:

  • het aanpassen van de kruising Houtveldweg met de Hensbroekstraat;
  • het verduidelijken en verbeteren van de voorrang op de kruising Houtveldweg;
  • het maken van een rotonde op de kruising De Wildeman/De Glazenmaker met De Binding.

Alle reacties zijn welkom en waardevol,’ zo laat Zaanstad weten. ‘Mocht het nodig zijn, dan wordt het ontwerp naar aanleiding van de reacties aangepast. Zodra het ontwerp definitief is, wordt een technisch ontwerp gemaakt en een aannemer geselecteerd die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De werkzaamheden starten op zijn vroegst eind dit jaar.’

De bijeenkomst tussen wordt gehouden in buurtcentrum De Vuister aan de Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan en tussen 19:00 en 20:30 uur kan iedereen binnenlopen wanneer het maar het beste schikt.

Vanaf 15 januari staan de plannen ook op de website www.zaanstad.nl, zoekterm Binding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen