Met bus en burgemeester naar landelijk Democratiefestival

Foto: PxHere

Burgemeester Jan Hamming gaat op 30 augustus naar het eerste landelijke Democratiefestival op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen en voor inwoners die hem willen vergezellen zijn nog plekken vrij.

Het Democratiefestival is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Het evenement wil mensen bij elkaar brengen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen en probeert op deze manier de maatschappelijke dialoog te stimuleren. Vanuit Zaanstad vertrekt op 30 augustus een gratis bus naar het festivalterrein. Wie mee wil kan zich tot 12 augustus aanmelden via [email protected].

Tijdens het festival kan iedereen zijn eigen programma samenstellen. Het is een bont gezelschap dat op het eerste landelijke Democratiefestival te zien en te horen is. Sprekers als Hugo Borst, Barbara Baarsma en Kajsa Ollongren zijn aanwezig, maar ook Merol, Herman Pleij en cabaretier Kasper van der Laan komen naar Gelderland. Wie nieuwsgierig is naar het programma kan terecht op de website van het Democratiefestival. Hierop staan alle sprekers, workshops, voorstellingen, clinics en excursies en nog veel meer nuttige informatie.

 

Reacties

0