Nieuwe entree station Zaandam 5 augustus open

Foto: Nunc Architecten

De nieuwe entree van station Zaandam gaat maandag 5 augustus om 10:00 uur officieel open. De toegang van de stationshal vanaf de centrumkant gaat dan dicht. De hal en de perrons zijn na de opening alleen nog te bereiken via de nieuwe ingang. De loopbrug vanaf de Houtveldwegzijde was al vanaf mei afgesloten.

De opening van de nieuwe entree is een grote stap naar het eindresultaat., aldus de gemeente. Eind dit jaar moet de stationshal gemoderniseerd zijn. Ook zijn dan de overbouwing met nieuwe winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg klaar. In de Zaanse huisjes op de spooroverbouwing zitten al een paar zaken: een bloemenwinkel, een Smullers snackbar en een AH to go. Op 5 augustus komt daar nog een tijdelijke kiosk bij. Ook zijn er plannen voor een grand café in de stationshal aan de kant van het centrum.

De nieuwe ingang zit onder de overkapping van de passage tussen oost en west. Linksboven is nog het inmiddels afgeschoten Cultuucluster ingetekend. Bron: Nunc Architecten.

Tijdelijk hefplateau

De hellingbaan die bij de entree komt (tussen de spooroverbouwing en stationshal) kan nog niet in gebruik genomen worden. Daarom wordt er een tijdelijke voorziening in de vorm van een hefplateau aangebracht.

 

Reacties