Bedrijf uit Wieringerwerf gekozen voor onderhoud bomen

Foto: Google Street View

De gemeente heeft KZ Aanneming & Groenvoorziening BV uit Wieringerwerf geselecteerd om de komende die jaar het onderhoud van de gemeentelijke bomen te verzorgen, met een optie om die periode met nog eens drie jaar te verlengen. Er waren vijf inschrijvers, meldt Aanbestedingsnieuws.

De verlenging van het contract is mogelijk als de budgetten dit toelaten, de gemeente tevreden is over de uitvoering en er geen veranderingen zijn opgetreden in manier waarop over bomenonderhoud gedacht wordt. Het Noord-Hollandse bedrijf dat de opdracht in de wacht heeft gesleept ontstond begin 1999 na een fusie tussen Koning Aanneming-en Kraanverhuur en LBW BV. Hierdoor werden een aannemings- en een groenvoorzieningsbedrijf samengevoegd, waardoor een nieuw bedrijf ontstond dat zowel in de groenvoorziening als in de grond-, weg- en waterbouw actief is. De klantenkring bestaat voornamelijk uit provincies, gemeenten, waterschappen, zorginstellingen, recreatieschappen en aannemers.

Kapvergunningen

Wat niet-gemeentelijke bomen betreft heeft wethouder Gerard Slegers laten weten dat gewerkt wordt aan een mogelijke verruiming van de verplichting om kapvergunningen aan te vragen voor het verwijderen van bomen op particulier terrein. Nu is daar in veel gevallen geen vergunning voor nodig, wat ertoe leidt dat plotseling (groepen) gezonde bomen uit het straatbeeld verdwijnen. Daar bestaat een toenemende weerstand tegen onder de bevolking. 

 

 

'

Reacties

article
35849
KZ Aanneming & Groenvoorziening BV gaat Zaanse bomen onderhouden
De gemeente heeft KZ Aanneming & Groenvoorziening BV uit Wieringerwerf geselecteerd om de komende die
https://zaanstad.nieuws.nl/gemeente/35849/bedrijf-uit-wieringerwerf-gekozen-voor-onderhoud-bomen/
2019-07-12T10:52:50+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/07/12105145/Screenshot_20190712_105113.png
Gemeente