Praat mee over het ideale busvervoer vanaf 2022

Foto: Wikipedia

Inwoners zijn morgen 11 maart van 18:30 uur tot 20:00 uur welkom op een informatieavond over het toekomstige busvervoer in Zaanstad. Ze kunnen er in het stadhuis in Zaandam over in gesprek met de wethouder voor Mobiliteit, Gerard Slegers. Ook kan ter plekke een enquête worden ingevuld die de gemeente moet helpen inzicht te krijgen in de behoefte.

Het openbaar busvervoer in de Zaanstreek wordt georganiseerd door de Vervoerregio Amsterdam. Elke tien jaar krijgen vervoerbedrijven de kans om mee te dingen naar een contract. Deze concessies voor de Zaanstreek en Waterland lopen pas in december 2021 af, maar de voorbereidingen voor de aanbesteding van een nieuwe, gezamenlijke concessie voor het gebied zijn al in volle gang. Er moeten besluiten worden genomen over zaken als de routes, hoe vaak de bussen rijden en wat voor bussen het moeten zijn. Daar hebben ook reizigers een mening over en die telt mee.

Maak wensen kenbaar

Volgens Slegers is de avond in het stadhuis ‘een uitgelezen kans’ om wensen door te geven over het busvervoer in Zaanstad. De gemeenteraad kan dan op grond van de input van burgers bij de vervoerregio aangeven wat de behoeften zijn die hier leven. De resultaten van de enquête zal de Vervoerregio betrekken bij het opstellen van de eisen waar een vervoerder aan moet voldoen als zij wil meedingen naar het nieuwe contract.

Er is ook een online versie van de vragenlijst gemaakt die door iedereen kan worden ingevuld. Die vindt u hier; hij staat tot 15 maart online. In oktober neemt de Vervoerregio een definitief besluit over het programma van eisen.

 

Reacties