Vanavond onthulling favoriet ontwerp fontein Zilverschoonplein

De oude fontijn was in slechte conditie en is ontmanteld.
Foto: Twitter / Bos Makelaars

Vanavond wordt tijdens een bewonersavond in Het Element aan het Zilverschoonplein 18 in Zaandam bekend hoe de nieuwe fontein op het plein eruit gaat zien. Bewoners van Kogerveld konden tot 13 januari hun stem uitbrengen op het ontwerp van hun voorkeur.

Ook het ontwerp voor het hele plein wordt vanavond gepresenteerd. Wensen op het gebied van veiligheid, straatmeubilair, spelen, groen, bomen en ontmoeten hebben zijn volgens de gemeente allemaal in het ontwerp verwerkt. Aanvullende wensen naast de aanpassingen die nu al voorzien zijn worden meegenomen in besprekingen over het toekomstperspectief voor de wijk op 28, 29 en 31 januari.

De ontwerpen

De fontein op het Zilverschoonplein kon niet goed worden onderhouden en schoongehouden. Er werd gekozen voor het behoud van de fontein met aanpassingen aan de waterbak en het kunstwerk. Het kunstwerk was in slechte staat en is daarom weggehaald. Wat ervoor in de plaats komt wordt vanavond duidelijk. Hieronder de drie ontwerpen.

 

 

 

 

 

 

Er staat nu tijdelijk een fonteinspuiter op de betonnen poer waarop het bronzen kunstwerk heeft gestaan heeft. De bewonersavond begint om 19:00 uur.

Reacties