Stemmentellers gezocht voor provinciale verkiezingen op 20 maart

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente is op zoek naar stemmentellers voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. Kandidaten moeten minimaal achttien jaar en vanaf 21:00 uur beschikbaar zijn.

Als u al eerder heeft geholpen tijdens de verkiezingen hoeft u niets te doen. U ontvangt dan een e-mail met de vraag of u opnieuw beschikbaar bent. Wilt u graag voor de eerste keer op een stembureau plaatsnemen, dan kunt u zich hier via het aanmeldformulier opgeven voor één van de functies. Het succesvol afleggen van een e-learning is een absolute voorwaarde om in aanmerking te komen als lid. Een aanmelding en geslaagd zijn voor de e-learning geeft overigens niet de garantie dat u op een stembureau geplaatst wordt. Er zijn drie soorten taken:

  • Voorzitter: heeft de hele dag tot het einde van de telling;
  • Lid: eveneens;
  • Teller: vanaf 21:00 uur tot einde telling.

De vergoeding (bruto) is als volgt:

  • Voorzitter: 272 euro;
  • Lid: 232 euro;
  • Teller: 58 euro.

Dit laatste bedrag is ook de vergoeding voor de ‘centrale stemmentellers’ op 21 maart. Zaanstad is van plan om mee te doen aan het experiment centraal tellen. Als de gemeenteraad daarmee akkoord gaat, betekent dit dat op de verkiezingsavond door de stembureaus alleen de telling op lijstniveau wordt gedaan. De volgende dag worden dan (op een centrale plek in Zaanstad) de op de kandidaten uitgebrachte stemmen geteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen