Opruimestafette ditmaal rond het Zilverschoonplein in Kogerveld

Foto: Pixabay

Eens per maand ruimt een groep actieve inwoners ergens in Zaanstad op zaterdag twee uur lang zwerfafval op: de Opruimestafette. Morgen is het weer zover, ditmaal in de Kogerveldwijk.

De Opruimestafette start om 10:00 uur bij Het Element, Zilverschoonplein 18. Van daaruit wordt in de directe omgeving omgeving opgeruimd. Om 11:45 uur wordt afgesloten met een lunch. Vorige maand trokken 40 deelnemers ten strijde tegen het zwerfafval nabij het Zaans Medisch Centrum.

De Opruimestafette is een bewonersinitiatief: een idee van bewoners om hun buurt of stad vooruit te helpen, waarbij ze zelf zorgen voor de uitvoering. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen zoals prikstokken en zakken.

De gemeente roept mensen wel op om voorzichtig te zijn en om op hun eigen veiligheid te letten tijdens het opruimen van zwerfafval. Om ongelukken te voorkomen worden zij dringend verzocht om op risicovolle locaties zoals de Kanaaldijk of de Hoofdtocht hesjes te dragen en een halve meter verwijderd te blijven van de rijbaan. Vooral nu het donkere seizoen weer is begonnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen