Paspoort of ID-kaart voortaan ook thuis of op het werk bezorgd

Foto: Reisdocumentenbezorgen.nl

Voor vijftien euro extra kunnen inwoners van Zaanstad een paspoort of identiteitskaart sinds afgelopen woensdag thuis of op het werk laten bezorgen. Die service wordt ook in de avond en op zaterdag verleend.

Voor inwoners betekent dit dat zij nog maar één keer naar de balie van de gemeente hoeven te komen: alleen voor de aanvraag. De aanvraag van het reisdocument en de betaling van de bezorgkosten gebeurt in het stadhuis. Kort daarna stuurt de organisatie Dynasure een e-mail met een link waarmee de bezorging online gepland kan worden. Bij een spoedaanvraag is de bezorgservice niet mogelijk.

Wie geen e-mailadres heeft wordt door Dynasure gebeld om een afspraak te maken. Op de bezorgdag ontvangt de aanvrager ’s ochtends én ongeveer een uur van tevoren een berichtje met de verwachte bezorgtijd. De bezorger is verplicht om de identiteit van de ontvanger via het oude paspoort of ID-bewijs te controleren. Wanneer er meer documenten op hetzelfde adres bezorgd worden, is het noodzakelijk dat de betreffende personen allemaal aanwezig zijn.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen