Definitief ontwerp ‘nieuwe’ Westzijde morgen onthuld op inloopavond

Foto: Gemeente Zaanstad

Het gedeelte van de Westzijde tussen de Vinkenstraat en de Papenpadsloot wordt tot augustus 2019 opnieuw ingericht. Tussen het Ruijterveer en de Papenpadsloot worden de gas- en waterleidingen vervangen, oude kabels verwijderd en een deel van de riolering vernieuwd. Ook wordt alle bestrating vervangen en komen er meer bomen.

Morgen is er tussen 18:30 en 20:30 uur een inloopavond in de Doopsgezinde Vermaning (foto hieronder) aan de Westzijde 80 over het definitieve ontwerp voor het deel tussen het Ruijterveer en de Papenpadsloot.

De gemeente heeft de afgelopen vijf jaar samen met ondernemers, bewoners en belanghebbenden gewerkt aan het nieuws ontwerp. Daarbij zijn onderwerpen als veiligheid, bereikbaarheid en uitstraling besproken. Het ontwerp dat morgen ter sprake komt bestaat uit twee delen.

Verbinding met de Gedempte Gracht

Voor het stuk tussen de Vinkenstraat en het Ruijterveer en de Papenpadsloot is zoveel mogelijk gedacht aan de verbinding met de Gedempte Gracht. Omdat de Westzijde een van de oudste lintbebouwingen langs de Zaan is, worden voor de bestrating gebakken klinkers gebruikt die mooi aansluiten bij de sfeer van de straat en de uitstraling van de Gedempte Gracht.

Het andere deel van de Westzijde sluit meer aan op de bestaande situatie tussen de Papenpadsloot en de Vincent van Goghweg. Tegelijk met de Westzijde worden ook het Ruijterveer en de Simon de Witstraat opgeknapt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen