Dertien initiatiefnemers met voorstellen voor een referendumcampagne

Foto: Gemeente Zaanstad

Er zijn dertien voorstellen ingediend met campagne-ideeën voor het Cultuurclusterreferendum: zes in de categorie ‘neutraal’, drie in de categorie ‘voor’ en een even groot aantal in ‘tegen’ plus een voorstel dat alledrie de mogelijkheden beslaat.

De Referendumcommissie gaat de ingestuurde voorstellen nu bekijken en initiatiefnemers uitnodigen voor een gesprek, om te bezien of financiële ondersteuning nodig is en ook kan worden gegeven. Sommige initiatiefnemers hebben meerdere activiteiten in hun voorstel verwerkt, aldus een mededeling van de gemeente, en zouden dus meerdere malen de maximaal 2000 euro kunnen aanvragen die per campagneactiviteit beschikbaar is.

Uitnodiging

Alle initiatiefnemers krijgen binnenkort een uitnodiging om op het stadhuis hun voorstel te komen bespreken. De Referendumcommissie bekijkt ook of er initiatieven zijn die eventueel aan elkaar verbonden kunnen worden, zodat ze meerwaarde krijgen. De commissie bepaalt uiteindelijk welke activiteiten voor een financiële bijdrage in aanmerking komen.

Uiterlijk 18 mei horen alle initiatiefnemers van campagnevoorstellen of, en zo ja voor welk bedrag, ze in aanmerking komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen