Gratis opfriscursus voor verkeersdeelnemers van 60 jaar en ouder

Foto: Wikimedia

Ervaren verkeersdeelnemers van 60 jaar en ouder krijgen van de gemeente de kans om gratis bijgespijkerd te worden over de nieuwste verkeersregels. Op 2 juni en 17 juli wordt een tweedaagse opfriscursus aangeboden.

De cursus bestaat uit twee dagdelen van elk twee uur, tussen tien en twaalf. Een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die de afgelopen jaren zijn veranderd. Denk daarbij aan zaken als turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. De bijeenkomst is informatief en er is geen examen.

Rijles inplannen

Aan het einde van de eerste theoriebijeenkomst is het mogelijk om een praktijkles bij een rijschool in te plannen.

Als u zich opgeeft voor de cursus is deelname aan beide dagen verplicht. Er is in Zaanstad plaats voor 35 deelnemers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst gehonoreerd.

U kunt zich inschrijven bij Veilig Verkeer Nederland, via [email protected]. Zet in uw e-mail de volgende gegevens: de heer/mevrouw, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en telefoonnummer. U ontvangt een bevestiging van deelname. Dit is uw toegangsbewijs voor de cursus.

U kunt ook bellen met VVN Steunpunt West om zich aan te melden: 088 524 88 38. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Vervoerregio Amsterdam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen