Zevende Zaanse zwemvierdaagse in Zaangolf

Foto: Pixabay / Tania Van den Berghen

Zwemvereniging AZVD houdt dit jaar alweer voor de zevende keer de nationale zwemvierdaagse in de Zaangolf in Koog aan de Zaan. Dit gezellige evenement voor jong en oud wordt gehouden van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober van 18:15 uur tot 19:15 uur, in de herfstvakantie. Kinderen tot en met tien jaar en 65-plussers zwemmen tien baantjes (250 meter) en de rest 20 (500 meter). Een zwemdiploma is verplicht.

Dit jaar bestaat de zwemvierdaagse van de KNZB 50 jaar en daarom is er een leuke winactie georganiseerd. Met de actie Met wie doe jij mee moeten deelnemers die al meededen worden gestimuleerd om een nieuweling mee te nemen. Wie dat lukt maakt kans op een goed gevuld zwempakket ter waarde van 50 euro. Hiervoor moet de deelnemer een foto insturen van zichzelf en zijn of haar ‘gast’. De traditionele zwemvierdaagse loterij ontbreekt ook niet: dagelijks kunt u tijdens het zwemgebeuren lootjes kopen voor een euro per stuk of drie voor 2,50 euro en op donderdag wordt duidelijk of u een prijsje heeft gewonnen. Die dag worden ook de medailles uitgereikt.

Inschrijven kan hier¬†of op maandag 14 en donderdag 17 oktober tussen 18:00 en 19:00 uur nabij de kassa van zwembad Zaangolf. De kosten voor vier avonden zwemplezier zijn tien euro per persoon (online inschrijven kost 0,30 euro per transactie extra). Voor vragen kunt u mailen naar [email protected].