Veel te doen in Fort K’IJK op eerste dag fortenfestival

Foto: Google Street View

Het jaarlijkse fortenfestival met een keur aan activiteiten gaat morgen weer van start en duurt tot met zondag 15 september. Er zijn allerlei activiteiten rondom de Stelling van Amsterdam. Wij lichten het programma van Fort K’IJK bij Krommeniedijk eruit.

Op zaterdag 7 september kunt u daar tussen 10:00 en 15:00 uur bijvoorbeeld handboogschieten en demonstraties bijwonen en is een expositie van schilder Daniël Haans te zien met stillevens en landschappen. Voor kinderen zijn er een kleurtafel en een mega bellenblaas. Tijdens de historische rondleiding van 13:30 tot 14:30 uur ontdekken bezoekers meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’-kanon werkte – en later een prachtig uitkijkpunt werd. Voor deze rondleiding is het nodig om vooraf te reserveren. Fort K’IJK ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap en wordt beheerd door Landschap Noord-Holland. In de Theeschenkerij worden versnaperingen verzorgd. Ook is er een audiotour over de Stelling en de omliggende natuur. Het volledige programma van het fortenfestival vindt u hier.

Reserveren voor de historische rondleiding gaat via www.gaatumee.nl. Volwassenen betalen zeven euro, kinderen en donateurs vier euro per persoon.

0