Symposium over beste plek voor een miljoen bomen in NH

Foto: Needpix.com / Linnaea Mallette

De komende vier jaar wil de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland met het project Plan Boom een miljoen bomen planten in onze provincie. Maar waar zijn de meest geschikte plekken te vinden, wat zijn de kansen en de beperkingen die het landschap biedt en oplegt? Deze en andere vragen komen aan de orde op een symposium.

Dat wordt gehouden op donderdag 9 april van 13:30 tot 17:00 uur bij het Huis van Hilde aan het Westerplein 6 in Castricum. Het is bedoeld voor iedereen die een bijdrage aan het project wil leveren en die meer wil weten over bomen. Het symposium is bij uitstek geschikt voor gemeenten en geïnteresseerden die grond en/of geld beschikbaar hebben voor bomen, maar ook voor mensen met leuke initiatieven. De Postcode Loterij gaat de aanplant van tien miljoen bomen in Nederland mogelijk maken met een extra schenking van 2.250.000 euro aan de Natuur en Milieufederaties.Het doel van de middag is met elkaar in gesprek te gaan en om elkaars ambities te delen. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • 13:30 – 13:45 uur: Inloop;
  • 13:45 – 14:10 uur: Over Plan Boom;
  • 14:10 – 14:40 uur: Presentatie bomenconsulent Hans Kaljee over de waarde van bomen;
  • 14:40 – 15:10 uur: Presentatie landschapsarchitect Wijnand Bouw over bomen in het Noord-Hollandse landschap;
  • 15:10 – 15:30 uur: Pauze;
  • 15:30 – 16:15 uur: Drie parallelle workshops: welke bomen kunnen waar en hoe onderhoud ik ze; waar mag ik bomen planten en waar haal ik het geld vandaan om mijn plannen te realiseren?;
  • 16:15 – 17:00 uur: Netwerkborrel.

Aanmelden voor het symposium kan via deze link. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, maar denkt u wel een goede bijdrage te kunnen leveren dan kunt u de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland laten weten hoe u mee wilt doen.