Save the World begint dichtbij huis, met een idee in de Bullekerk

Foto: Saense School voor Beeldende Kunst

Op 7 december is om 16:00 uur in Cultureel Centrum Bullekerk aan de Westzijde in Zaandam de aftrap plaats van het project Save the World door wethouder Rita Noordzij. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de bekende trompettiste Melissa Venema, begeleid door organist Dub de Vries.

Dit project van de Saense School voor Beeldende Kunst houdt in dat er in december minimaal 1000 grote of kleine ideeën worden verzameld van mensen over wat zij in 2020 willen doen als bijdrage aan de verbetering van het milieu. Er is nog niet officieel begonnen en de teller staat nu al op 84. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft een bewustwordingsfilmpje gemaakt en in de politiek wordt veel gesproken over de opwarming van de aarde. Kinderen vragen ouderen om hen te helpen om ervoor te zorgen dat als zij volwassen of oud zijn er ook voor hen een leefbare wereld is. Save the World wil dichtbij huis een begin maken.

Geen afval meer

De doelstelling van de Saense School voor Beeldende Kunst is Art with a story. Het jaar 2020 is aangewezen om zoveel mogelijk te werken met de recycling van materialen, dus zonder afval achter te laten. Leerlingen maakten van de houten vloerdelen uit een gesloopte fabriekshal drie figuren, een vader, moeder en kind. Deze zijn door hen aangekleed met platgeslagen Nespresso cups en oude fietsbanden. Het kind houdt de mand vast waarin u uw ideeën kunt deponeren. De achterwand is een schilderij van de het Oostdok in Amsterdam, in 2015 door Marijke Habernickel van de Saense School. Het Oostdok staat daarop volledig onder water.   

Digitaal meedoen kan ook

De verzamelde 1000 ideeën van Zaankanters worden in het nieuwe jaar aan de pers doorgegeven voor een brede verspreiding. Misschien is er een idee bij waar anderen nop niet opgekomen waren maar wel gemakkelijk kunnen uitvoeren. In het filmpje van het WNF dat in de Bullekerk te zien zal zijn worden veel concrete voorbeelden gegeven. Als het u niet lukt om bij de aftrap aanwezig te zijn kunt u uw idee ook versturen via deze link: [email protected].