Roberto Jacketti & the Scooters in De Flux

Foto: Wikimedia

Roberto Jacketti & the Scooters proberen nog steeds twee keer per jaar op te treden en dat gebeurt in 2019 in Harlingen en op 19 oktober in poppodium De Flux in Zaandam.

De Nederlandse popgroep rond zanger Erik van der Hoff bestond van 1980 tot 1989 en is vooral bekend van de hit I save the day uit 1984. De band werd opgericht door middelbaar scholier Robbert Jak en drie medescholieren: gitarist Erik van der Hoff, bassist Rob Blanchemanche en drummer Jeroen Booy. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver erbij en nog weer later saxofonist Barend Middelhoff. Jak verliet de band alweer voordat die doorbrak bij het grote publiek, maar de groepsnaam die een variant was op zijn eigen naam bleef bestaan. In 1983 werd de groep ontdekt door Dolly Dot Angela Groothuizen.

Hun tweede single I save the day haalde de tweede plaats in de Nationale Hitparade, de derde plaats in de Nederlandse Top 40 en in Vlaanderen werde de zesde plaats in de hitparade bereikt. Roberto Jacketti & the Scooters wonnen in 1984 een Zilveren Harp, maar het grootste succes hadden ze toen al achter de rug. De band ging in 1989 uit elkaar nadat Van der Hoff met een andere groep op een festival in Moskou had opgetreden.

In 2002 traden de voormalige groepsleden voor het eerst sinds 1989 weer samen op. Alleen Middelhoff deed niet mee aan deze reünie, omdat hij in Italië woont. Het jaar erop volgde nog een gezamenlijk optreden bij De vrienden van Amstel Live. De groep was toen uitgebreid met de Zaanse gitarist Ruben Hoeke, de zoon van Rob Hoeke. Inmiddels proberen de bandleden twee keer per jaar een concert te geven. In Zaandam is ook Ruben Hoeke van de partij. Tickets bestellen kan hier.