Presentatie eerste EP Danny Loef op 24 november

Danny Loef.
Foto: Lars Bezemer 

Op zondagmiddag 24 november komt de langverwachte eerste EP van Danny Loef uit. Dat gebeurt met een ijzersterke band tijdens een live performance in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde 182 in Zaandam. Loef is in de Zaanstreek al jaren bekend om zijn unieke gitaarslag en gevoelige songs. Met zijn zelfgeschreven nummers verhaalt hij over eenzaamheid, verlangen en verlies.

De Zaanse singer-songwriter werkt sinds twee jaar samen met Paul Hobbelink op bas, Koen Schram op toetsen en synths en Siego Rosier op drums. Stuk voor stuk muzikanten met een bewezen staat van dienst en al jarenlang actief in de Zaanse bandscene. Samen voorzien zij het repertoire van Loef van een stevige rocksound in de categorie Matt Corby, Ben Howard en wellicht Mumford & Sons. Loefs unieke stemgeluid maakt de emotie in zijn songs goed voelbaar, de melodieuze hoogtes wisselen af met een warm, laag geluid; rauw en lief tegelijk.

Veranderende bandcultuur

De EP-release van The Lone Wolf and his Neverending Search for Everlasting Happiness vindt plaats om 16:15 uur. Eerder die middag is er een Expert Meeting onder leiding van Felix Meurders over de veranderende bandjescultuur in de Zaanstreek. Voorafgaand aan het optreden van Danny Loef & Band wordt de documentaire Underground vertoond, waarvoor Loef en zijn band enkele maanden zijn gevolgd door documentairemakers Jaap van Willigen en Erris van Ginkel. Deze documentaire is in opdracht van het Zaans Film Festival gemaakt en geeft zicht op de kansen en uitdagingen binnen de hedendaagse Zaanse bandjes cultuur.

Zowel de Expert Meeting om 14:00 uur, de documentaire Underground om 15:15 uur als de EP-release om 16:15 uur zijn gratis toegankelijk. Graag vooraf reserveren via www.zaansfilmfestival.nl.