‘Nur komt Koken’ terug in Café Fabriek tijdens filmfestival

Foto: Nur Culinair

Nuriye Yoldas kookt met passie de traditionele Turkse recepten die haar moeder haar nagelaten heeft. Op zaterdag 23 november doet ze dat in Café Fabriek en staat daar een buffet klaar met ruim tien authentieke gerechten klaar. Het geheel wordt nog feestelijker door de live muziek van het Mehmet Polat Trio na afloop van de film.

Vlees, vis, vegetarisch of veganistisch, warme en koude gerechten – voor iedereen is er die avond wat wils. Alle gerechten worden geserveerd op prachtige aardewerken schalen en Yoldas is er zelf bij om te serveren en licht de gerechten ook toe. Toen haar moeder in 2017 overleed zocht zij manier om haar familie bij elkaar te houden en besloot om de recepten van haar moeder te gebruiken om etentjes te organiseren voor familie en vrienden. Voor ze het wist kookte Yoldas niet alleen voor haar eigen vriendenkring, maar ook voor vrienden van bekenden van vrienden. Iedereen was lovend en dat deed de amateurkok besluiten om haar carrière in het bankwezen voorgoed achter zich te laten. Nur Culinair was geboren en inmiddels heeft ze voor vele opdrachtgevers kunnen koken, zowel zakelijk als particulier. Evenals vorig jaar kookt Nuriye tijdens het Zaans Film Festival bij Café Fabriek.

Bron: Nur Culinair

De avond begint met het buffet om 17:45 uur. Aansluitend kunnen de gasten naar de film. In het filmtheater draait de politiek actuele film Aus dem Nichts evenals het ontroerende Turkse plattelandsdrama A Tale of Three Sisters. Als derde film draait de prijswinnende, tragi-komische thriller Parasite. Na de film wacht gasten een hapje en drankje en een optreden van het internationaal bekende Mehmet Polat Trio. Dit unieke trio speelt op traditionele instrumenten: de ney, de kora en de ud. De muziek is geworteld in diverse culturen van Ottomaans, Anatolisch, Balkan tot West-Afrikaans. Bandleider Mehmet weet de luisteraar in prachtige arrangementen mee te voeren langs alle muzikale windstreken.

Nur komt Koken maakt deel uit van het Zaans Film Festival. Bij reservering van film en buffet samen ontvangt u een gratis consumptie. De films zijn ook afzonderlijk van het diner te boeken. Koop uw (combi)tickets hier online.