Midden-Oosten onderwerp van debat ‘Oorlog niet in mijn naam’ in Zaandam

Foto: US Department of Defense / DoD photo by Spc. Daniel Herrera

In het Midden-Oosten is het een broeinest van onvrede en tegelijkertijd zijn er brandhaarden waar oorlog gevoerd wordt. De spanningen nemen van dag tot dag toe in onder meer Syrië en Iran. Op 21 februari organiseren DIDF Zaanstad en de SP Zaanstreek in Zaandam het debat Oorlog niet in mijn naam.

Grootmachten zoals Rusland en de Verenigde Staten hebben ieder hun eigen inbreng in het Midden-Oosten, die vooral gebaseerd is op economische belangen. Wat zijn de gevolgen voor dat deel van de wereld? Wie zijn de slachtoffers van de oorlog? Wat gebeurt er met vluchtelingen? Waarom moet de oorlog stoppen? Wat doen Nederland en Europa met deze oorlog? Het zijn maar enkele van vele onbeantwoorde vragen. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut  van de SP en Europarlementariër Kati Piri van de PvdA zijn in hun parlementen woordvoerders over deze onderwerpen. Op 21 februari gaan ze er in Zaandam over in debat.

De parlementariërs gaan dan onder leiding van onderwijsspecialist Zeki Arslan het gesprek met elkaar én vooral ook met het publiek aan in de FluXus Muziekschool aan de  Westzijde 148 in Zaandam. De zaal is open om 19:00 uur en een half uur later start het programma, dat tot 21:30 uur zal duren.