Maak je eigen schilderij en een lijst van hergebruikt hout

Foto: Saense School voor Beeldende Kunst

De Saense School voor Beeldende Kunst en Han Noordenbos van Hansterdam slaan de handen ineen voor een nieuwe, unieke en spannende activiteit: de Masterclass Zero Waste onder de deskundige leiding van kunstenares Marijke Habernickel en master art repreneur Noordenbos.

Habernickel is een ontwikkelaar en heeft De Saense School voor Beeldende Kunst opgericht. Met haar didactische achtergrond heeft ze een eigen leergang ontwikkeld, De vijf beeldelementen in beeld en haar doel met de school is om een brug slaan tussen amateur en professional. Noordenbos ontwerpt en maakt meubilair en interieurs in opdracht voor zowel bedrijven, scholen als particulieren. Daarnaast restaureert hij vintage items en maakt meubels naar eigen ontwerp, voornamelijk van oude materialen. Tijdens de Masterclass Zero Waste gaan deelnemers gedurende vier dagen iets moois maken van oude spullen. ‘Na afloop ga je naar huis met je eigen schilderij in een door jezelf gemaakte lijst van gerecycled hout,’ zo beloven de twee docenten.

De activiteit staat gepland op twee achtereenvolgende vrijdagen en zaterdagen van 10:00 uur tot 15:00 uur. De data worden overlegd aan de hand van de inschrijvingen of de belangstelling. Wie meer wil weten wordt verzocht te bellen met Marijke Habernickel (06-16807659) of een e-mail te sturen naar [email protected] De Saense School voor Beeldende Kunst is gevestigd aan de Hogendijk 21 in Zaandam