‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ in het Zaantheater

Foto: Theater Wei

Theater Wei uit Zaanstad brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers kinderboek Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt. Een fantasievol maar actueel, muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf acht jaar. De voorstelling gaat op 6 oktober tijdens de Kinderboekenweek in première in het Zaantheater.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen meneer en mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat. Van hen leert ze dat Kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarin Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal? De voorstelling wordt gespeeld door vier acteurs en 23 poppen.

Geëngageerd jeugdtheater

Theater Wei (voorheen Theatercollectief T.H. de Wei) is een jeugdtheatergezelschap dat sinds 2011 geëngageerde jeugdtheatervoorstellingen maakt voor een breed publiek. Wei vindt het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Om dit te bereiken vraagt Wei haar publiek in haar voorstellingen opnieuw naar de wereld te kijken en deze te bevragen. Het theater is ongepolijst, oprecht en rauw en altijd fantasierijk.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt. Regie en bewerking: Shanna Chatterjee. Spel: Sanne Maas, Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx en Loulou Rhemrev. Muziek: Rik Eckhardt. Scholen die de voorstelling willen boeken, kunnen contact opnemen met Buro Bannink: https://www.burobannink.nl/hoe-mieke-mom-maffe-moeder-vindt/.

 

 

 

 

0