Ervaar de duisternis tijdens de Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans

Foto: Pixnio

Door heel Nederland gaat op zaterdag 26 oktober op veel plaatsen het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Op de Zaanse Schans en in de Kalverpolder is deze avond van alles te beleven en zijn de schoonheid en de functie van de duisternis in veel facetten te ervaren.

Donker’ is in het Nederland anno nu bijna niet meer te vinden, maar tussen 19:30 en 22:30 uur wordt er op de Zaanse Schans alles aan gedaan om die ervaring te laten herleven en daarbij de zintuigen op scherp te zetten. Er kan geluisterd worden naar spannende anekdotes over nachtdieren van de boswachter en in het bakkerijmuseum kan een uilenlampion worden gemaakt om wandelen in de duisternis aangenamer te maken. Varen door natuurgebied de Kalverpolder is een andere optie, of genieten van intieme huiskamerconcerten van onder anderen de winnares van de Grote Prijs van Nederland, Sofia Dragt.

Uilen

Wat ook dit jaar niet ontbreekt is de show van Birdlive, waardoor bezoekers uilen kunnen zien rondvliegen in molen het Jonge Schaap. Nieuw dit jaar is de voorstelling En Toen Werd Ik Wakker van Deborah, een kleinkunstenares die het leven door middel van muziek beschouwt, bewondert en bevraagt. Ook de Zaanse band Blues Garden tracht de sterren van de hemel spelen met een gevarieerd repertoire van opzwepende blues, gevoelige soul, swing, rock ’n roll en een funky groove.

Gezinnen kunnen profiteren van extra voordeel: een familieticket voor twee volwassenen en twee kinderen tot en met twaalf jaar kost 24,50 euro. Ook is het mogelijk om een bezoek aan de Nacht van de Nacht uit te breiden door middel van een pannenkoekendiner in Restaurant de Kraai. Tickets zijn vanaf 8,50 euro te koop via Eventbrite / Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans. Kijk hier voor meer informatie.