Eerste bijeenkomst over ZaanPride en meer uit de LHBTIQ-gemeenschap

Salonorkest Sanseveria.
Foto: Salonorkest Sanseveria

De eerste ZaanPride moet volgend jaar van 13 tot en met 20 juni een feit worden, met op de laatste dag een afsluitende Zaanse Regenboogparade. Een eerste voorlichtingsbijeenkomst is op zaterdag 7 december om 14:00 uur in de Bulle- of Westzijderkerk aan de Westzijde 75 in Zaandam.

Op 13 december is het weer Paarse Vrijdag. Dat is een GSA-actiedag (Gender en Sexuality Alliances van het COC) waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes, transgenders, intersekse conditie en queers. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. De speciale Paarse Vrijdag Krant is inmiddels van de pers en is hier te lezen.  

Vrijdag 15 december is de eerstvolgende Zaanse LHBTIQ+ netwerkborrel, van 15:00 tot 17:00 uur. Plaats van handeling is ditmaal Café Dam 10, op het gelijknamige adres in Zaandam.

Zaterdag 28 december treedt in het Zaanse Regenboog Café 50+ van 14:30 tot 18:30 uur het Salonorkest Sanseveria op in Café Zaanzicht aan de Oostzijde 209 in. Het repertoire bestaat uit de luchtige amusementsmuziek uit het midden van de vorige eeuw. Bij wie stond er toen niet een sanseveria op de vensterbank? Op 15 december nemen de musici u mee op een muzikale reis langs onder andere Ierland, Frankrijk, Argentinië en Mexico. Een wals of een tango of gewoon maar een dansje verhoogt het feestelijke gevoel nog. De entree gratis. Voor de 50-plus LHBTIQ+ gemeenschap en iedereen die daar positief tegenover staat.