Techgrounds in Poelenburg heeft wind in de zeilen

Foto: Pixabay / StockSnap

Er is veel vraag naar IT’ers en dat pakt goed uit voor Techgrounds in Poelenburg. Die  opleiding voor deelnemers uit alle windstreken wordt ook bij werkgevers steeds bekender. Bewoners van Poelenburg en Peldersveld worden gestimuleerd om er een opleiding te volgen.

‘Bij de start van Techgrounds was het nog lastig om werkgevers te vinden die junioren wilden aannemen met een totaal andere achtergrond. Diversiteit wordt nu steeds belangrijkerm,’ laat programmamanager Ruth van Elburg van Techgrounds weten. ‘Bedrijven zien inmiddels dat als ze twee jaar geleden een junior hadden aangenomen, ze nu een volwaardige kracht zouden hebben gehad.’ Met grote bedrijven zijn inmiddels  afspraken gemaakt met grote bedrijven over het aannemen van een junior.

Engels

De opleiding is vijf dagen per week, van 09:00 tot 17:00 uur. Deelnemers zijn echter in de avonduren en weekeinden ook nog wel bezig. Hen wordt ook geleerd hoe te solliciteren en ze krijgen inzicht in het in het bedrijfsleven gangbare gedrag. Uitgegaan wordt van MBO-plus qua denk- en werkniveau, maar een diploma is geen voorwaarde om te beginnen, wel of iemand in staat is op dat niveau te denken. Omdat in de IT Engels vaak de voertaal is, moet die taal wel begrepen worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen