Grootste zonne-installatie van Zaanstad op daken PontMeyer

Een enorm potentieel voor zonne-energie aan de Symon Spiersweg.
Een enorm potentieel voor zonne-energie aan de Symon Spiersweg.
Foto: Google Maps

De vestiging van PontMeyer in Zaandam wordt uitgerust met 10.000 zonnepanelen en wordt daarmee de grootste zonne-installatie van de gemeente. Ze worden geplaatst met een SDE+-subsidie.

PontMeyer is onderdeel van Timber and Building Supplies (TABS), de holding van een groep vooraanstaande leveranciers van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt. Het concern omvat elf bedrijven met een gezamenlijke jaaromzet van circa 650 miljoen euro en zo’n 1550 medewerkers.

In het plan Reductiedoestelling en plan van aanpak 2017 – 2020 maakte TABS vorig jaar bekend voor meerdere locaties de plaatsing van zonnepanelen te (gaan) onderzoeken.

De zonnepanelen bij PontMeyer aan de Symon Spiersweg 15 hebben een vermogen van bijna drie megawattpiek, genoeg voor de stroomvoorzienung voor circa 800 huishoudens. Er wordt jaarlijks 1,2 miljoen kilo aan CO2- uitstoot mee voorkomen.

Subsidieregeling SDE+

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie kunnen bedrijven en non-profit instellingen subsidie krijgen voor het opwekken van duurzame energie middels zonnepanelen, windturbines en duurzame warmte uit bijvoorbeeld biomassa. Dit jaar wordt voor de regeling opnieuw miljard euro beschikbaar gesteld, net als in 2017. Toen waren de aanvragen onverwacht veel groter dan het beschikbare budget.

De SDE+ is geen subsidie die eenmalig bij de aanschaf wordt uitbetaald. Hij wordt jaarlijks uitgekeerd en dekt feitelijk de kosten van de meerprijs van zonnestroom ten opzichte van grijze stroom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen