Ontslagronde bij Primark van de baan: nieuw sociaal plan

Foto: Google / Fred Hart

Primark ziet af van een ontslagronde in Nederland, zegt leider David Swann Lassche van de Nederlandse tak van het concern. Eerder wilde de kledingketen nog zo’n 250 mensen ontslaan en dat plan leidde afgelopen weekend tot een demonstratie van vakbond FNV bij de winkel in het centrum van Amsterdam.

De demonstranten op het Damrak hadden borden bij zich met teksten als ‘Primarkfamily’, en ‘Power to the Primark workers’. De FNV kreeg in maart meldingen van winkelmedewerkers over de op handen zijnde ontslagronde. Daarbij zouden behalve verkopers ook leidinggevenden plaats moeten maken. De bond overhandigde naar aanleiding hiervan in april een petitie aan de directie, ondertekend door zo’n 160 medewerkers. ‘In de afgelopen maanden hebben we veel gesprekken gevoerd,’ zegt Swann Lassche in een toelichting.

‘Aan de reacties van onze collega’s merkten we dat zij vonden dat we nog niet goed genoeg geluisterd hadden. Daarom zijn we opnieuw met hen in gesprek gegaan en hebben we het sociaal plan nog verder verbeterd.’ De vakbonden komen begin volgende week met een reactie op de nieuwste plannen voor de herstructurering van de Nederlandse tak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen