Coronazelftesten in veel winkels en online uitverkocht

Foto: Publicdomainpictures.net

De zelftesten voor het coronavirus zijn in veel winkels en online uitverkocht, meldt koepelorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Mensen die een zelftest willen kopen hoeven zich echter geen zorgen te maken: ‘De pijplijn is goed gevuld. Deze week worden de winkelvoorraden weer aangevuld,’ zegt een woordvoerder.

Demissionair premier Mark Rutte riep tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag mensen op om zich te testen voor ze ergens op bezoek gaan. ‘Het gaat heel hard en neemt nog steeds toe. Tot nu toe kunnen we het redelijk aanvullen, waarbij lokaal wel tekorten ontstaan in de winkels,’ zegt de woordvoerder. Dat kan bijvoorbeeld komen door een coronabrandhaard die ineens ergens ontstaat en waardoor veel mensen zich willen testen. Een winkelvoorraad kan dan snel opraken. Dergelijke tekorten worden doorgaans binnen een paar dagen aangevuld.

Sterke omzetgroei

Sinds de persconferentie zijn de ’toch al hoge omzetten’ in drogisterijen met nog eens 50 procent toegenomen, aldus de brancheorganisatie. Bij webshops was dat zelfs nog wat meer. Al sinds begin november zagen de drogisterijen een toename in de vraag naar het aantal zelftesten. De coronazelftesten zijn onder meer te koop bij supermarkten en bij drogisterijen zoals Kruidvat, Trekpleister, DA drogisterijen en Etos. Bij de webshops van deze ketens zijn de zelftesten momenteel uitverkocht.

Onbeperkt inslaan

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven houdt elke dag nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid over de voorraad. Er is geen beperking gesteld aan hoeveel zelftesten mensen mogen inslaan. De doosjes met meerdere testen worden het meest verkocht. Er zijn vijf verschillende zelftesten in omloop die verkocht mogen worden, aldus het CBD. Zelftest Flowflex van producent Acon verkoopt het beste.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen