Eén van de 26 CityHubs van DHL Parcel in Zaandam

Een CityHub van DHL Parcel.
Een CityHub van DHL Parcel.
Foto: DHL Parcel

DHL Parcel is gestart met de bouw van 26 nieuwe CityHubs voor een fijnmazig landelijk netwerk van in totaal 140 vestigingen. De bouw van de eerste is nu begonnen in Almere en ook Zaandam staat op het lijstje van de pakketbezorger.

De bouw en ingebruikname van de hubs voor duurzame stedelijke distributie strekt zich uit over de periode tot eind 2023. Op de CityHub rijden bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden, waarmee de zogenoemde last mile op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd.

Korte routes duurzamer

Er vertrekken gemiddeld 60 overdag en 30 in de avond, voor korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes kunnen met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen worden uitgevoerd en zijn dus duurzamer. Alle nieuwbouw vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van certificeerder Breeam. De gebouwen zijn gasloos en worden voorzien van zonnepanelen. De investering maakt deel uit van een uitgebreid duurzaamheidsprogramma van 350 miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen