AH begint met ombouwen overgenomen Deen-supers

Ook in Assendelft wappert straks het blauw van AH.
Ook in Assendelft wappert straks het blauw van AH.
Foto: Google Street View

De overname van supermarktketen Deen door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt is afgerond en daarmee kan de ombouw van de Deen-supermarkten in Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Overijssel van start gaan. AH opent op 22 september al de eerste winkel in Avenhorn, de weken daarna alle andere.

In Zaanstad neemt AH de winkels aan de Dorpsstraat in Assendelft en aan het Ebbehout in Zaandam over. In totaal zijn het er 38. Volgens algemeen directeur Marit van Egmond van Albert Heijn zijn de ketens uit hetzelfde hout gesneden: ‘We zijn al generaties lang – Deen 88 en Albert Heijn al bijna 135 jaar – kind aan huis bij veel Nederlandse gezinnen. Ik vind het dan ook een eer dat wij 38 Deen-winkels, de bloemencentrale en het distributiecentrum voort mogen zetten.’

Bloemen en planten blijven

De winkels krijgen de nieuwe formule met veel ruimte voor vers, de introductie van zelfscankassa’s, de Albert Heijn-app en uitbreiding van het bezorggebied. Maar de personeelssamentelling in de winkels blijft onveranderd en ook geliefde onderdelen van Deen de bloemen- en plantenafdeling blijven bestaan. ‘We voegen die overigens ook toe aan de Albert Heijn-winkels in de regio, zodat al onze klanten kunnen genieten van de prachtige bloemen en planten,’ laat Van Egmond weten.

En ook de knoflooksaus

Daarnaast krijgen producten waar veel Deen-klanten aan verknocht aan zijn een plek in de nieuwe AH-winkels, zoals het West-Fries brood en de krustiebroodjes van Bakkerij Pater. Bovendien is er goed nieuws voor Quinten Warner uit Purmerend: Albert Heijn neemt ook de knoflooksaus waarvoor hij eerder dit jaar 4000 handtekeningen verzamelde op in het assortiment.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen