Woonwinkel Flinders is nu een Vitra Circle Store

Foto: Twitter / Vitra Circle Store

Vitra Circle Store heeft het voormalige pand van online woonwinkel Flinders op het Hembrugterrein in Zaandam in gebruik genomen. Flinders is verkocht Nine United Ecommerce en heeft geen fysieke winkel voor particulieren meer.

Nu is de oude Affuitenhal de eerste Nederlandse vestiging van het Zwitserse designmerk Vitra geworden, mede op initiatief van de vroegere eigenaar van Flinders Geert-Jan Smits. De Vitra Circle Store is een nieuw concept en richt zich op de totstandkoming van een circulaire keten in de meubelbranche. Er worden meubels verkocht die op beurzen of in showrooms hebben gestaan, die door mensen zijn teruggestuurd, die uit de collectie zijn gehaald zijn of die een kleine beschadiging hebben opgelopen. De keuze is dus beperkt tot de aanwezige voorraad, tegen enigszins gereduceerde prijzen.

Op vrijdag en straks ook zaterdag open

De eerste Vitra Circle Stores werden geopend in België en Duitsland en nu is Nederland aan de beurt om het succevolle concept te omarmen. Om dat te vieren worden tot 10 oktober vouchers ter waarde van 250 euro verloot onder kopers, die kunnen worden besteed in de showroom. Die is elke vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur en vanaf 1 oktober ook op zaterdag, op dezelfde uren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen