Brood van gisteren bij AH voor fors lagere prijs

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn gaat de strijd tegen voedselverspilling verder intensiveren door standaard in alle winkels goedkoop ‘Brood van gisteren’ te gaan verkopen. Het brood wordt de dag nadat het vers in de winkel kwam tot 11:00 uur verkocht voor een extra lage prijs. Een half brood kost dan 25 cent, een heel brood of een zak bolletjes 50 cent.

Dit gebeurt al in 40 winkels, maar gaat binnen enkele weken landelijk in alle filialen gebeuren. ‘Iets meer dan een procent van de producten die wij inkopen belandt niet op het bord van onze klant. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar het is wat ons betreft te veel. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de tijd en de energie die in de productie ervan is gestoken,’ zegt Anita Scholte op Reimer, verantwoordelijk voor Kwaliteit en Duurzaamheid bij Albert Heijn.

Veel brood verspild

AH is niet de enige die niet-langer-versgebakken brood verkoopt voor weinig, Vomar bijvoorbeeld ging de Zaanse supermarktketen al voor en biedt een half brood van een dag oud aan voor 50 cent. Uit onderzoek van Wageningen University & Research weet AH dat er relatief gezien veel brood verspild wordt. ‘Ongeveer de helft van het brood blijft onverkocht in de supermarkten en de andere helft van de verspilling vindt plaats bij consumenten thuis.’

 

 

 

 

 

In Albert Heijn-winkels in Capelle aan den IJssel, Groningen, Den Haag, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Amsterdam, Echt, Tilburg, Heemskerk en Tiel wordt nu ook een herbruikbaar Verspil-me-niet-zakje geïntroduceerd, dat gevuld met rijpere groenten en vruchten voor een euro kan worden aangeschaft. Mogelijk wordt dit later uitgebreid naar andere vestigingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen