Samenwerking Ikea en Het Goed om interieurspullen te redden

De winkel van Het Goed in Zaandam.
Foto: Google Street View

Ikea en kringloopwinkel Het Goed gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat meer interieurproducten worden hergebruikt. ‘Beide organisaties laten zien dat duurzame keuzes makkelijk en betaalbaar kunnen zijn. Door zich gezamenlijk in te spannen voor een circulaire economie, krijgen meer producten een tweede leven,’ meldt Het Goed.

Het Zweedse woonwarenconcern introduceerde deze maand de Circular Hub waar producten worden verkocht die als showmodel zijn gebruikt, beschadigingen hebben opgelopen of zijn geretourneerd. Er zijn ook meubels te vinden die zijn ingeleverd via de Meubelinruilservice, waarmee Ikea meubels die nog in goede staat zijn terugkoopt van klanten. Deze meubels worden indien nodig opgeknapt en als tweedekansmeubels verkocht.

Geen plek, dan naar Het Goed

Producten waar vanwege de beperkte ruimte in de Circular Hub geen plaats voor is, worden gedoneerd aan Het Goed om alsnog via het kringloopwarenhuis een tweede leven te krijgen. Ook consumenten met oude Ikea-meubels die niet in aanmerking komen voor de Meubelinruilservice, maar die nog wel herbruikbaar zijn, worden op de Ikea-website doorverwezen naar de gratis ophaalservice van Het Goed.

Hoop te winnen

De samenwerking met Het Goed versterkt onze ambitie om de levensduur van producten te verlengen,’ liet de woongigant weten over de samenwerking. Het Goed heeft 28 filialen, waaronder dat in de Stormhoek in Zaandam. Directeur van Het Goed: Willem van Rijn zei blij te zijn door de nieuwe samenwerking de impact van zijn bedrijf verder te kunnen vergroten: ‘Als het gaat om hergebruik en meer oog voor de circulaire economie is er nog een hoop te winnen in de woonbranche.’

Zeeman

Vorige maand liet Het Goed ook al weten samen te werken met Zeeman. Sinds 1 juni is het mogelijk om bij zes vestigingen van de winkelketen tweedehands kleding te kopen, die gesorteerd en geselecteerd is door Het Goed. Dat gebeurt nog niet in Zaandam, maar het doel is om het aantal filialen in een later stadium door heel Nederland verder uit te breiden.

Reacties