Ook AH doet vlees in opspraak geraakte slachterij in de ban

Foto: Piqsels / CC0

Na fastfoodketen McDonald’s en supermarktketen Boni heeft ook Albert Heijn laten weten de eerste tijd geen zaken meer te doen met de in opspraak geraakte slachterij Gosschalk in Epe. De slachterij is op last van toezichthouder NVWA voorlopig ook gesloten.

Vlees- en vleeswarenleveranciers van Albert Heijn namen een beperkt aantal rundvleesproducten af van Gosschalk. De slachterij kwam in opspraak nadat op undercoverbeelden van Varkens in Nood te zien was hoe dieren werden mishandeld door het personeel. De NVWA heeft een deel van de beelden geanalyseerd en daarbij overtredingen geconstateerd. Sindsdien hebben inspecteurs ter plaatse vastgesteld dat bij de slachterij nog meer mis is met het dierenwelzijn. Ook de Tweede Kamer eiste de stillegging van het bedrijf.

Vreselijk

‘De manier waarop de dieren behandeld worden is natuurlijk vreselijk. Dit kan en mag niet,’ is de reactie van Albert Heijn. De NVWA eist van Gosschalk een ‘gedegen’ plan van aanpak om te zorgen dat dieren er voortaan wel fatsoenlijk worden behandeld voordat ze worden gedood. Daarbij moet aandacht zijn voor de wijze van leidinggeven, voor de vakbekwaamheid van medewerkers die met levende dieren werken en ook voor de snelheid van het slachten. Pas daarna mag het bedrijf met de NVWA komen praten over heropening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen